Dragi colegi, Dragi prieteni,

Organizăm în acest an, ediția a 6-a a Conferinței de Medicină și terapie intensivă perioperatorie.

Ca și în anii anteriori, ne propunem teme de mare interes pentru specialitatea noastră, cum sunt noutățile în monitorizarea hemodinamică și cerebrală intraoperatorie, dezbateri pe marginea ghidurilor europene de management al sângerării intraoperatorii și al antitromboticelor, monitorizarea coagularii sângelui la pacientul critic, managementul pacientului diabetic, dar și noutăți de mare interes în diagnosticul și tratamentul sepsisului.

Vom avea în cadrul conferinței și o serie de workshop-uri pe teme de interes ca cele dedicate managementului căii aeriene dificile și TIVA-TCI.

Având în vedere succesul deosebit de care s-a bucurat, vom include și în acest an, o sesiune dedicată colegilor rezidenti ATI – Tinere talente – în care aceștia vor prezenta teme de interes din activitatea lor clinică și de pregătire profesională. Nu în ultimul rând, programul va include și o sesiune dedicată rolului simulării în învățământul în ATI, care s-a bucurat, de asemenea, de aprecierea participanților.

În premieră, vom organiza împreună cu partenerii de la firmele de medicamente și cei din industrie care susțin manifestarea noastră, prima ediție a serious games la care câștigătorii vor primi premii constând în taxe de participare la edițiile viitoare ale manifestării și alte premii. Vă invităm să descoperiți în ce constă și să participați la serious games!

Avem invitați și ne onorează ca speakeri, personalități din specialitatea noastră din țară și din alte țări ca UK, Franța, SUA, Olanda, Irlanda.

Sperăm că programul științific să fie foarte atractiv și de interes pentru dumneavoastră și să ne întâlnim în număr mare on-site, dar și on-line. Sperăm că și programul social să fie, de asemenea, atractiv.

Vă așteptăm cu drag la Cluj!

Prof. Dr. Daniela Ionescu, MD, PhD, DEAA

Președinte conferință